Murray's Pomade

RCM

Baardaap
Pomade van het merk Murray's (verkrijgbaar bij kruidvat). Murray's is een Amerikaanse lijn van haarstylingproducten, die in 1925 werd opgezet door C.D. Murray.

Inhoud: (85g)

Geur: een hele lichte aangename geur voor een goedwerkende neus. Ik vermoed iets van kokos te ruiken

Substantie: stevig en vet, zoals het hoort. Droogt niet uit en blijft niet vettig aanvoelen bij zeer matig gebruik.

Ingrediënten: 1) Petrolatum oftewel vaseline en 2) Mineral Oil: Smeer dit product dus niet op je huid want dit zorgt ervoor dat de huid wordt afgesloten en haar eigen vochtregulerende vermogen verliest, en dat wil je niet. 3) Fragrance (parfum)

Ik kan met dit product mijn snor perfect stylen en krullen, het voelt dus niet blijvend vettig aan, de geur is zéér licht of nauwelijks aanwezig. Snor blijft er goed verzorgd uitzien, dus geen gekke vieze witte korreltjes zichtbaar zoals bijvoorbeeld het eigen merk product van kruidvat. Prijstechnisch (€ 4,-) zéér aantrekkelijk en voor de meeste mensen binnen 'handbereik' aan te kopen, kv heeft namelijk voldoende filialen in Nederland ;).

s1ysptU.jpg
 
Laatst bewerkt:

Kale666man

Baardaap
Zo Maar dat is al een oud product Roy.
Vroeger gebruikte ik het ook veel toen ik nog een blokhead had.
Wat je zegt klopt,mijn kapper gebruikte het ook altijd in zijn zaak en daar kon geen gel tegenop
Maar inderdaad,je moet er niet te veel van gebruiken anders wordt het een kliederboel
Maar ja dit is echt een aanrader en werkt gegarandeerd de hele dag.
En dat je snor daarvan in model blijft snap ik nu volkomen.
 
  • Like
Reactions: RCM

TMG1961

Baardaap
Hoe zit het met het er weer uit krijgen? Heb gelezen dat dit niet makkelijk zou gaan. Wat is jouw ervaring na inbrengen gisteren Roy?
 

TMG1961

Baardaap
Was vanochtend toevallig in dorp voor iets en zag dat ze het ook bij de DA hadden. Echter kost het daar 5,25, dus bijna 30% duurder. Daar ben ik dus niet aanbegonnen.
Mocht ik het toch willen gebruiken bestel ik het wel online bij kruidvat.
 
  • Like
Reactions: RCM

drummer

Baard
Is eigenlijk hetzelfde als alle pomades op olie basis... (te)veel wassen. Maar het beste werkt nog gewone afwasmiddel.;)
Ik gebruik regelmatig oil-based pomades voor mijn kapsel, waaronder ook Murray's. Bij mij heeft er nog nooit Dreft aan te pas hoeven komen om het eruit te krijgen. Ik zeep mijn haar onder de douche in met een stuk Aleppozeep, spoel het uit en weg is alle vettigheid!
 

TMG1961

Baardaap
Ik heb geen enkele ervaring met gel of pommades, heb geen haar op bovenkant hoofd dus heb die producten nooit nodig gehad
 

Cowboy

Baardaap
Oerbaard
Vandaag naar het kruidvat gereden.
Blijkt dat ze deze in België niet in het assortiment hebben.
Binnenkort even over de grens gaan kijken
Soms heeft op 6km van Nederland wonen zo zijn voordelen ;)
 

Gunter

Baard
Hier ervaring met dit product van jaren geleden (toen ik nog zeer kroezend hoofdhaar had). Sterk product (het enige wat er voor zorgde dat ik mijn haar kon stylen en het zo bleef zitten), inderdaad goed de waarschuwing voor de ademende huid.
Ik gebruikte het denk ik in grotere hoeveelheden (om de beginnende kale plekken te camoufleren), ik kreeg het er namelijk niet makkelijk uitgespoeld. Vond ik zelf niet erg overigens, maar bij de kapper was het wel handig bij het knippen. De kapper waar ik toentertijd kwam had dus standaard een flesje dreft afwasmiddel klaarstaan als ik een afspraak had, om het te ontvetten. Het enige waar ze het er echt mee uit kreeg.

Nooit bij nagedacht dat dit ook ideaal voor de snor zou kunnen zijn, goede tip!
 
  • Like
Reactions: RCM

RCM

Baardaap
@Gunter dank voor deze ervaring/aanvulling. Een sterk product is het zeker, vandaar ook de minimale hoeveelheid. Wees dus allemaal gewaarschuwd bij overmatig gebruik! :)>(Y)
 

TMG1961

Baardaap
@Gunter Dank je voor de aanvulling. Ik ga deze Murrays toch maar voor goed voorbij laten gaan. Ik blijf verder zoeken naar iets wat voor mij werkt. Het liefst 100% natuurlijk en zonder etherische olie en makkelijk uitspoelbaar 's avonds en met een voor mij goede hold zonder dat de snor hard aanvoelt. Heb zo een gevoel dat dit nog uitgevonden moet worden :D
 

RCM

Baardaap
@TMG1961 , zoeken zoeken zoeken, er is gewoonweg teveel verkrijgbaar Theo, ze maken het ons er niet heel erg gemakkelijk mee! Anders zodra je ooit naar de barbershop gaat, daar even goed overleggen en uitproberen. :)(Y)
 

TMG1961

Baardaap
@RCM Er is zeker veels te veel verkrijgbaar, je weet gewoon niet wat je moet kopen. Heb al zelf geprobeerd om een goede wax te maken maar is geen succes geworden.
De zoektocht gaat dus verder.
 
  • Like
Reactions: RCM

RCM

Baardaap
@TMG1961 , uiteindelijk vindt je hetgeen wat je zocht en perfect is voor je baard en huid. Tot nu toe heb ik gelukkig nog geen wax nodig, echter voldoet olie en balsem, en zeker nu met het gebruik van de rolborstel en föhn. Succes met je zoektocht Theo :)(Y)
 
Banner image
Top